Houd de Boerderij #TTIPvrij

Houd de Boerderij #TTIPvrij

Boerenorganisaties (Nederlandse Melkveehouders Vakbond, Dutch Dairymen Board, Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, Nederlandse Akkerbouw Vakbond) hebben samen met , Bionext (de belangenbehartiger van de gehele biologische sector), Vereniging voor Biologisch-Dynamische landbouw, Platform Aarde Boer Consument, Milieudefensie en FNV Agrarisch Groen de TTIP en landbouwcoalitie opgericht.

In het manifest ‘Houd de Boerderij TTIP-vrij’ beschrijven ze hoe TTIP en CETA leiden tot oneerlijke concurrentie voor Europese en Nederlandse boeren, omdat er Amerikaanse en Canadese landbouwproducten zullen worden toegelaten die tegen veel lagere standaarden zijn geproduceerd. Zo hebben de Amerikaanse en Canadese landbouw en veehouderij geen wettelijke dierenwelzijnsstandaarden, en gelden er veel lagere milieu-, voedselveiligheids- en arbeidstandaarden. Deze verdragen gaan dus ten koste van de inkomens van boeren, de veiligheid van ons eten, de rechten van werknemers, de kwaliteit van het milieu en het dierenwelzijn.

Lees hier het volledige manifest 'Houd de Boerderij TTIP-vrij'

Lees hier hun visie in de brochure 'TTIP en CETA als een gevaar voor de hoogwaardige Europese en Nederlandse landbouw, veehouderij en voedselvoorziening'.

Gerelateerd