Een veilige bouwplaats garanderen met camera’s

Bouwplaatsen zijn altijd gevaarlijk, maar ze kunnen nog gevaarlijker worden als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen. Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen is bewaking, vooral omdat het gemakkelijk en goedkoop is. Er zijn vier manieren waarop u een veilige bouwplaats kunt maken met camera’s:

  1. Houd toezicht op het verkeer op nabijgelegen snelwegen en wegen;
  2. Handhaaf het rookverbod;
  3. Documenteer eventuele ongevallen die op de bouwplaats gebeuren;
  4. Houd een oogje in het zeil voor mensen die zich mogelijk op het terrein begeven

De eerste twee punten zullen mensen beschermen tegen verwondingen of de dood als gevolg van respectievelijk aanrijdingen met voertuigen en inademing van passief roken, terwijl de laatste twee punten zullen helpen om indringers helemaal van het terrein te weren. De combinatie van deze vier methoden kan elke bouwplaats veel veiliger maken.

Camera’s als onderdeel van veiligheidsplan

Natuurlijk is het belangrijk te onthouden dat camera’s slechts één onderdeel zijn van een uitgebreid veiligheidsplan. Elke bouwplaats moet voldoende bewegwijzering hebben om werknemers en voetgangers te waarschuwen voor de aanwezige gevaren. Er moet ook een protocol zijn voor wat te doen in geval van nood. Met deze maatregelen op hun plaats, zal het veel gemakkelijker zijn om uw bouwplaats veilig te houden.

Cyclops Security

Cyclops.nl biedt verscheidene specialistische bouwplaatsbeveiliging aan. Door middel van de high tech camera systemen en professionele installatie, is uw bouwplaats in veilige handen. Heeft u interesse in wat Cyclops voor oplossingen biedt? Kijk dan snel op de website of neem contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.